SAVJETI ZA SVE KOJI ŽELE DA SMRŠAJU

Sve više smo svjedoci reklama za raznorazne napitke koji vam garantuju gubitak kilograma bez ikakvog rada i truda. Ako pratimo logiku tih reklama vaše je da samo da date novac za reklamirani proizvod i nastavite sa vašim uobičajenim navikama. Također sastavni dio tih reklama je i redovno stavljanje vježbanja i dijeta u negativnu konotaciju, gdje su zdrav i aktivan životni stil nepoželjni. Mi u Muscle Freaku se ne slažemo sa ovakvim pristupom i reklamom, i smatramo da bez adekvatnog treninga i ishrane, ni suplementacija ne može odraditi svoju ulogu. Ili jednostavnije rečeno, ne postoje čarobni napici koji će učiniti da višak kilograma nestane. Zbog svega navedenog donosimo vam osnovne smjernice koje bi ste trebali pratiti ukoliko želite smršati i biti „fit“:

  • Izaberite trening plan koji je osmišjen za gubitak masnoća i izgradnju čiste mišićne mase.
  • Neka HIIT (high intensity interval training) bude sastavni dio vašeg trening plana.
  • Smanjite unos ugljikohidrata, tako da ukupan unos bude na oko 2 grama po kilogramu vaše tjelesne težine.
  • Izbacite šećer, bijelo brašno i ostale ugljikohidrate sa visokim glikemijskim indeksom, i zamijenite ih voćem, povrćem i namirnicama koje ima nizak ili srednji glikemijski indeks.
  • Povećajte unos bjelnačevina na oko 2 grama po kilogramu vaše tjelesne težine. Ovo možete učiniti i uz pomoć proteinskih napitaka, s tim da i dalje većina bjelnačevina treba da dolazi iz krutih obroka.
  • Nemojte biti gladni! Jedite nekoliko manjih obroka dnevno bogatih zdravim masnoćama i vlaknima koji se jako sporo probabvljaju i čine vas sitim.

I za kraj, nakon što ste ispoštovali navedena pravila, možete uzeti neki sagorjevač masti provjerenog proizvođača i kvaliteta, koji će ubrzati vaš napredak i ostvarenje zadatih ciljeva. Mi u Muscle Freaku nudimo samo najbolje i najkvalitetnije svjetske brendove, jer smatramo da je samo najbolje dovoljno dobro!!! Navede sagorjevače možete pogledati na ovom linku.

DijetaFat burningMršavljenjeSavjetiTrening

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja