trening-musclefreak

Ako studirate ili radite, sigurno je da nemate mnogo vremena. Iza 17.00 sati teretane su prepune, često ste prisiljeni da korisite gotovo pa bilo da šta da bi vježbali u teretani. Ako vas neko pita zašto radite baš tu vježbu a vi odgovarate: zato što je ova  sprava/teg slobodna imate veliki problem.

 

Međutim ako strpljivo čekate i imate plan treninga, rezultati će biti itekako vrijedni. Uspjeh bilo kakve hipertrofijske sesije leži na vašoj mogućnosti da kombinujete ispravne mišične grupe, što rezultuje aktivacijom više mišičnih vlakana. Jedna od najvećih grešaka, koju ljudi rade jeste da treniraju dvije velike mišićne grupe u jednom treningu. Treniranje velikih mišičnih grupa tipa nogu i leđa u istom treningu uzima prevše energije i prevelik je stres za CNS (centralni nervni sistem).

Kada završite sa grupom mišića koju ste prvu radili, drugu grupu mišića nećete moći raditi istim intenzitetom. Razlog za ovo je što mišič ne rade individualno. Npr. Kada radite pektoralne mišiće, vaši deltoidni mišiči i tricepsi rade takođe. Gotovo da je nemoguće izolovati mišiće u potpunosti.

Kako bi stimulisali maksimalno rast u mišićima, preporučujemo da usvojite sljedeći princip: dakle treniranje jedne velike mišićne grupe po treningu i ostatak treninga da provedete u radu na manjim mišičnim grupama koje učestvuju u radu jedne velike grupe mišića. Dakle Leđa- biceps- abdominalni mišići, prsa-triceps-ramena, noge-listovi. Ispod se nalaze perfektne kombinacije treninga, ovako trebate trenirati kako bi osigurali maksimalan napredak ali i maksimalnu regeneraciju. Jer ne treba zaboraviti da mišići ne rastu na treningu! Ovo je primjer za 3 vrste treninga preporučujemo dan odmora između svakog treninga.  

 Prijmer treninga:

- Prsa, ramena i triceps
- Leđa, biceps i stomak
- Noge i listove

 

 

BodybuildingFitness vjezbeMuscle freakSavjetiSnagaTegoviTeretanaTrening

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja