Top 5 prednosti MACA praha | Muscle Freak najniže cijene, najbolji brendovi

Top 5 prednosti MACA praha

Ijako MACA sama po sebi nema nikakvih hormona, većina prednosti koje pruža ljudskom organizmu je u popravljanju i balansu hormona i mentalnom zdravlju. Predstavljamo vam prednosti koje vam može MACA pružiti bilo da ste muško ili žensko.

1. Nivo testosterona i plodnost kod muškaraca.

Muškarci u zrelijoj dobi koji imaju probleme sa spolnom moći, impotencijom i otežanom ejakulacijom, konzumacijom MACA praha postižu dobre rezultate, pri čemu je MACA sigurna za uporabu za razliku od viagre  Djeluje i kao sredstvo protiv neplodnosti,  povećava proizvodnju i pokretljivost spermija i povećava nivo testosterona što za rezultat ima povećanje čiste mišićne mase.

2. PMS, menopauza i žene sa sindrom policističnih jajnika

MACA korijen je dobro poznat u balansu hormona što u velikom pomaže kod simptoma PMS i menopauze. Kod žena sa sindrom policističnih jajnika, MACA pomaže u kontroliranju nivo estrogena u tijelu.

Visok ili nizak nivo estrogena može otežati ženama u ovuliranju ili ukoliko žele da zatrudne. Stoga balansiranje količine estrogena koji žena proizvode, a i povezanog  progesterona  je vrlo važno za povećanje reproduktivnog zdravlja, plodnosti i smanjenja simptoma koji se odnose na PCOS - poput nepravilnog menstrualnog ciklusa, višaka rasta kose i još mnogo toga.

3. Ženski hormoni, plodnost i seksualno zdravlje

Studije koje su odrađene 2008 godine pokazale su da MACA ima pozitivne učinke na povećanje raspoloženja u menopauzi i smanjenja nivoa anksioznosti i derpresije. Također isto istraživanje je dokazalo da povećanje raspoloženja je imalo za rezultat povećanje libida. Odvojene studije urađene 2008 od strane CNS su pokazale da MACA ima sposobnost da poveća seksualni libido kod žena, što se dešava uslijed pozitivnog efekta na nivo serotina, hormona sreće.

Vjeruje se da MACA utiče na  hormonsku ravnotežu kod žena, pozitivno djelujući na endokrilni sistem i pomažući u uravnoteženom i zdravom lučenju nadbubrežne žlijezde i hormona štitnjače.

Nadbubrežna žlijezde i štitnjača igraju veliku ulogu u regulaciji mnogih osjećaje - sve od nivoa stresa  do nivoa  apetita. Normalna i zdrava funkcija ovih žlijezda je esencijalna za sve žene koje žele da budu na svom vrhuncu.

Muškarci u zrelijoj dobi koji imaju probleme sa spolnom moći, impotencijom i otežanom ejakulacijom, konzumacijom mace postižu dobre rezultate, pri čemu je maca sigurna za uporabu za razliku od Viagre  Djeluje i kao sredstvo protiv neplodnosti,  povećava proizvodnju i pokretljivost spermija. 

4. Energija, pamćenje i raspoloženje

Osobe koje koriste MACA prah su prijavili povećanje energije, osjećaja razbuđenosti i fokusiranosti veoma brzo po početku korištenja. Pozitivna karakteristika MACA prah za povećanje energije u razlici sa kofeinom je da MACA ne daje osjećaj nervoze i treme kao kod visoke doze kofeina.  Kliničk studije su dokazale da MACA ima pozitivan učinak na nivo energije, izdržljivosti i raspoloženja. Održavanje pozitivnog nivoa energije je povezano sa činjenicom da MACA smanjuje nivo anksioznosti i stresa.

Kako MACA pomaže u povećanju nivoa energije i dalje je nepoznanica ali se vjeruje da je povezano sa činjenicom da MACA pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, lučenja nadbubrežne žlijezde koja ima uticaj na nivo energije i raspoloženja u toku dana.

MACA prednosti uključuju također regulaciju hipotamlusa, pomažući hipofizi da pravilno funkcionira, što je još jedan ključni element u balansiranju fokusa i energija. Povećanje fokusa, energiju i raspoloženja omogućava ljudima da se bolje koncentrišu i stoga da se poboljša pamćenje i sposobnost završavanja zadataka.

 

 5. Antioksidant buster

MACA je prirodni antioksidant povećavajući prirodni nivo glutationa i SOD-a. Oni su glavni „borci“ protiv bolesti u organizmu. Rezultati nedavnih istraživanja su dokazali da MACA korijen ima sposobnost da pomogne tijelu u prevenciji razvijanja hroničnih oboljenja izazvanim povišenim lošim holesterolom, visokim antiokisdantnim stanjem i u poremećaju tolerancije na glukozu. Pošto MACA povećava nivo glutationa u tijelu, ne samo da to znači povećanje imunog sistema, nego i pomoć u balansu holesterola u tijelu.

 

 

By Renato Barlok | | 0 comments
slijedeći post → ← predhodni post

Komentari

Ostavi komentar

Budite u vezi sa nama i preko

Pozovite nas

Pozovite nas na +387 33 590 419 ukoliko imate pitanja, primjedbi ili jednostavno želite pohvaliti naš rad.

Poslednje objave

  • Akcija MuscleFreak

    💲 Kupi 💪 Muscle Freak 👍 Whey protein od 2.5kg ili 5kg i izaberi 🆓namaz GRATIS: 🎁 Muscle Freak kikiriki puter čokolada🎁 Muscle Freak raspberry jelly🎁 Muscle Freak kikiriki puter🎁 Muscle Freak high protein cream🎁 Muscle Freak chocotella pročitaj više

  • Akcija MuscleFreak

    💲 Kupi 💪 Muscle Freak 👍 Whey protein od 2.5kg ili 5kg i izaberi 🆓namaz GRATIS: 🎁 Muscle Freak kikiriki puter čokolada🎁 Muscle Freak raspberry jelly🎁 Muscle Freak kikiriki puter🎁 Muscle Freak high protein cream🎁 Muscle Freak chocotella mbinovati, akcija traje do 17.02.2019, prilikom online narudžbe koristiti CODE: VF20%.    ... pročitaj više

  • #Nutrex Amino Drive BCAA 🔥-20% ▶NOVA cijena 44,00KM🔥

    #Nutrex Amino Drive BCAA 🔥-20% ▶NOVA cijena 44,00KM🔥https://musclefreak.ba/products/nutrex-amino-driveNaučno istražen i dokazan 2:1:1 omjer anaboličkih nutrijenata pospješuje rast mišića, povećava snagu i pomaže pri oporavku. pročitaj više