POPUST 25% ZA VRIJEME TRAJANJA KRIZE UZROKOVANE KORONA VIRUSOM

POPUST 25% ZA VRIJEME TRAJANJA KRIZE UZROKOVANE KORONA VIRUSOM

Poštovani,

Obzirom da se situacija oko corona virusa prilično zaoštrila te da je veoma izgledno da će se uskoro proglasiti vanredno stanje sa obaveznom izolacijom i zabranom kretanja, sigurni smo da je većina vas obezbjedila osnovne namirnice i hranu za bar dvije sedmice. Neki mediji kao što je Guardian, Time news i drugi svjetski mediji, nagovještavaju da bi ova kriza mogla potrajati i mnogo duže od dvije sedmice. Sigurno je da naša zemlja nije u mogućnosti oduprijeti se na način na koji je to Kina uradila i koliko toliko širenje virusa stavila pod kontrolu.

Obzirom da je jako teško obezbjediti hranu koja može stajati duži period a da se ne pokvari te da uz to ima kvalitetne nutritivne vrijednosti, mi vam donosimo nekoliko savjeta kako da planirate zalihe za karantin, koje će opskrbiti vaš organizam potrebnim makro i mikronutrijentima.

 • Protein

  Rokovi trajanja su dugi, mogu se koristiti jako dugo i nakon isteka roka jer se radi o suhoj materiji.
  Savjet, ukoliko vam je ostalo još mjesta u zamrzivaču kupite zaleđeno šumsko voće koje j eodličan dodatak uz proteinski shake. Pored toga što je proteinski shake veoma ukusan, dat će tijelu potrebne vitamine, minerale i antioksidanse. Također, ako ste u prilici kupiti svježe banane, isjeckajte ih na kolutove, spakujte u vrečice za zamrzivač i zaledite. Banane su bogate kalijem, mineralom koji je neophodan za pravilno funkcionisanje te za brojne procese u organizmu. Poznato je da smo u normalnim životnim okolnostima u deficitu sa ovim mineralom.

 • BCAA amino kiseline

  Ukusne, osvježavajuće, pomoći će u održavanju mišićne mase, jer je poznato da sprječavaju katabolizam. U našoj ponudi naći ćete najkvalitetnije BCAA i EAA trenutno dostupne na tržištu ali želimo skrenuti pažnju na Optimum Nutrition Train&Sustain BCAA amino kiseline. Pored bogatog aminokiselinskog sastava ovaj proizvod sadrži i veoma bitne i klinički dokazane supstance koje značajno podižu imunitet. Sadrže 250mg Beta glucana i 200mg Rhodiola Rhozea-e po jednom serviranju.

 • Multivitamini i minerali

  Sve ono što ne unesete ishranom, probajte unijeti kroz suplemente. Ukoliko se desi da nam određene namirnice kao što su povrće i voće postanu nedostupne, kvalitetni multivitaminsko-mineralni suplementi mogu obezbjediti količine mikronutrijenata potrebnih za osnovne metaboličke procese u organizmu.

 • Cink

  U danima kada nam prijeti virus o kojem znamo jako malo, ono što znamo je da je naš imunitet najveći borac protiv virusa i ostalih nametnika te da je cink mineral od velikog značaja za podršku jačanja našeg imuniteta. Nedavno je Dr Oz, poznati Američki ljekar pomenuo da je preporučena doza cinka 80mg na dan za one koji su inficirani corona virusom.

 • Vitamin C

  Svi već znamo da kada su u pitanju zdravlje i imunitet, da je vitamin C najbitniji vitamin. U našoj ponudi naći ćete ga u tabletama sa dozama od 1 gram, što je danas veoma teško naći na tržištu. Za one koji ne vole tablete, tu je šumeći  Self Omninutrition vitamin C od 1 gram sa okusom naranče.

Pored navedenih proizvoda naći ćete i mnogo drugih koje sigurno možete iskoristiti u teškim danima koji su pred nama.

Poslednjih dana smo svjedoci da mnoge kompanije koriste ovu tešku situaciju kako bi dodatno profitirali što je naravno za svaku osudu.

Mi smo društveno odgovorna kompanija i donijeli smo zaključak da želimo pomoći našim kupcima i sportistima kao i njihovim porodicama. 

Od danas, uglavnom svi proizvodi će biti sniženi za 25% pa sve dok traje ova kriza izazvana korona virusom.

Želimo napomenuti da je moguće kupovati i online te da nemorate napuštati sigurnost svojih domova. Narudžbe možete izvršiti sa nekoliko klikova putem našeg web sajta www.musclefreak.ba

Fizičko distanciranje koje se preporučuje kao prevencija protiv širenja virusa ne znači da se moramo distancirati i socijalno, naprotiv, trebamo biti što bliži i što složniji kako bi brzo izašli iz ove krize koja je pred nama.

Budite dobri, iskoristite pametno vrijeme koje je pred vama, uradite sve one stvari koje godinama odgađate ali budite još veći, jaći i zdraviji uz pravilnu prehranu i trening u kući. 

Pišite nam kako provodite vrijeme ako dođe do naredbe o izolaciji, koje vježbe radite, kakvu hranu spremate... dijelite i vi savjete drugima jer sigurni smo da jedni od drugih možemo puno naučiti.

 

Vaš Muscle Freak team

1 komentara

Mirza

Mirza

Svaka cast

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja