5-vjezbi-musclefreak

Top 5 najboljih vježbi

Cilj svakog vježbača, bodybildera je da rezultati nakon dugogodišnjih napornih i intenzivnihh treninga, budu itekako vidljivi, to jeste da oni budu što veći, snažniji i jači. Većina vježbača najviše vole klasične vježbe kao što su bench potisak, čučnjevi, mrtvo dizanje, međutim postoje i vježbe koje izbjegavamo a koje su jako efikasne. Sljedećih pet vježbi, će nakon što pročitate tekst, zasigurno zauzeti bitno mjesto u vašem trening programu.

  1. Čučanj sa tegom iznad glave

Učinak:
Vježba je fokusirana na cijelo tijelo sa posebnim naglaskom na noge.
Zašto je vježba bitna?
Čučanj sa tegom iznad glave je vježba koja poboljšava stabilnost i pokretljivost cijelog tijela, posebno ciljajući slabe tačke u leđima i nogama.  Ovom vježbom razvijate snagu cijelog tijela i povećavate okretnost, pogotovo na dijelovima kao što su ramena, leđni dio kičme, kukovi i gležanj. Preporuka je da se ova vježba izvodi na početku treninga.
 

 

  1. Povlačenje kabla prema licu

Učinak:
Vježba je fokusirana na zadnji deltoid i gornji trap
Zašto je vježba bitna?
Loše držanje je veliki  problem velikog broja ljudi  i uzrokuje pogrbljenje leđa zbog pretjeranog sjedenja, i upravo se ti problemi rješavaju najbolje sa ovom vježbom. Povlačenje kabla prema licu će vam pomoći da pogodite teško pristupačne tačke zadnjeg deltoida, te da poboljšate simetriju gornjeg dijela leđa.

 

  1. Potisak iz kukova

Učinak:
Vježba je fokusirana na stražnjicu
Zašto je vježba bitna?
Izvođenjem čučnjeva i mrtvog dizanja najviše se jačaju noge i stražnjica. Međutim pretjeranim izvođenjem ovih vježbi zapostavlja se donji dio leđa.  Potisak iz kukova je upravo vježba koja je odlična za jačanje mišića stražnjice te donjih leđa.


 

  1. Potisak bučicama na podu

Učinak:
Grudi, tricepsi i ramena
Zašto je vježba bitna?
Ova vježba može eliminisati problem koji se javlja kada na tradicionalnom bench potisku postoji tačka u kojoj slabi triceps izaziva zapinjanje. Potisak bučicama na podu je vježba koja je fokusirana na jačanje tricepsa u najslabijim tačkama.

 

 

  1. Visoki iskorak

Učinak:
Stražnjica, kvadriceps, zadnja loža
Zašto je vježba bitna?
Pomoćne vježbe su te koje nam pomažu da poboljšamo i unaprijedimo izvođenje glavne vježbe. Na primjer čučanj je glavna vježba a visoki iskorak je pomoćna koja će pomoći da dodatno osnažite vaše noge i obezbijediti vam potpunu ravnotežu. Preporuka je da se vježba izvodi jednom sedmično.

 

 

 

Acro dooFitness vjezbeMuscle freakNatural testosteronSavjetSkidanje salaSnagaStomakTegoviTeretanaTestosteronTreningVjezbanje

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja