kikiriki muscle freak

Kikiriki u sebi ima vrlo važan Vitamin B3 koji je zaslužan za proizvodnju energije i odličan je izvor mangana, minerala koji pomaže tijelu pri sagorijevanju masnoća

Donosimo vam deset odličnih razloga zašto trebate početi jesti jednu od najzdravijih namirnica na svijetu. 

 1. Pun je proteina: Kikiriki sadrži oko 9mg proteina po gramu.

 2. Odličan izvor niacina: Kikiriki u sebi ima vrlo važan Vitamin B3 koji je zaslužan za proizvodnju energije. Osim toga, niacin poboljšava pamćenje te potiče rad cijelog organizma.

 3. Zasitan je: Proteini i vlakna čine kikiriki vrlo zasitnom grickalicom, pa ga je dobro uvijek imati u torbi.

 4. Čuva stanice: U kikirikiju se može naći i Vitamin E koji svojim antioksidativnim svojstvima štiti stanice od oštećenja.

 5. Ukusan izvor vlakana: 100 grama kikirikija ima čak 8.5 grama vlakana.

 6. Nema praznih kalorija: Kikiriki sadrži proteine i 6 esencijalnih nutrijenata, što ga čini idealnim izborom grickalice.

 7. Dobar je za kosti: Sadrži magnezij, nutrijent koji pomaže pri očuvanju zdravlja kostiju. 

 8. Uklapa se u gotovo sve kombinacije: Kikiriki možete koristiti u raznim receptima, možete ga jesti samog ili ga pomiješati s orašastim voćem ili tamnom čokoladom.

 9. Izvor mangana: Odličan je izvor mangana, minerala koji pomaže tijelu pri sagorijevanju masnoća.

 10. Stabilizira krvni šećer: Kikiriki ili puter od kikirikija dokazano stabiliziraju nivo krvnog šećera, te tako sprječavaju nastanak dijabetesa i raznih krvožilnih bolesti.

 11. Sadrži uglavnom zdrave mono i polinezasićene masti: Kikiriki je odličan izvor zdravih masti, pored njega i potpuno prirodni kikiriki puter je dobar izvor ovih masti. Prepoznat će te ga po natpisu na etiketi ili tako što će te kada ga otvorite vidjeti ulje koje pliva na vrhu.

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja