KAKO BRZO NABACITI MASU BEZ SUVIŠNIH MASTI

Pročitajte najjednostavniji savjet kako brzo povećati masu, ali bez suvišnih masnih naslaga. Narastite veliki, a ne debeli!

Ovo je najjednostavniji savjet za brzo dobijanje na mišićnoj masi bez suvišnih masti. Mnogi su koristeći ovu formulu dobili i preko 25kg tokom godine. Ako kao i većina ljudi redovno konzumirate tri obroka dnevno (doručak, ručak i večeru), ta tri obroka bi trebala sadržavati približno oko 3000 kalorija, što je dovoljno za minimalni dnevni unos, ali ne i ako želite da nabacite novu mišićnu masu. Da bi počeli dobijati na mišićnoj masi potrebno je da vaš kalorijski unos iznosi između 4000 i 5000 kalorija (ovo naravno ovisi od osobe do osobe), što znači da u vašoj ishrani nedostaje između 1000 i 2000 kalorija. S obzirom da savremeni tempo života ne ostavlja dovoljno vremena da uvijek sebi pripremite i dodatna 2 obroka koja bi zadovoljila sve vaše kalorijske potrebe, potrebno je naći jednostavniji način za unos tih ekstra 1000-2000 potrebnih kalorija koje vam nedostaju.

BRZA HRANA NIJE RJEŠENJE

Nažalost konzumiranje pizze ili cheesburgera na putu kući ili između obroka nije rješenje, osim ako vjerujete da su sve kalorije jednake.

Sve kalorije nisu jednake, inače unos od 8000 kalorija kroz pizze, pomfrite, hamburgere i ostalu junk hranu ne bi bio toliki problem i niko ne bi imao problem sa dobijanjem nove mišićne mase. Dodatne kalorije koje ćemo vam mi preporučiti su čiste i one su za sve one koji žele da nabace čisti mišić, bez masti na stomaku, ljubavnih ručki ili podbratka.

Mnoge dijete za masu uništavaju zdravlje je su bazirane na nečistim kalorijama. Kilaža na vagi će naravno rasti, ali da li zaista želite masu koja će štetno utjecati na vaše zdravlje? Vrijeme provodeno u teretani može smanjiti negativan uticaj koje nosi suvišno salo koje ste dobili tokom ovakve dijete, ali ne mnogo i ne na duge staze.

Kako bi ste saznali da li su vašem tijelu potrebne dodatne kalorije, postavite si jednostavno pitanje: Jeste li mišićavi onoliko koliko želite biti? Ako je odgvor "DA", onda nastavite sa onim što radite, međutim ako je odgovor "NE", onda je vašem tijelu potrebno dodatnih 1000-2000 kalorija.

Ako ste ustanovili da su vam potrebne dodatne kalorije, postavlja se pitanje na koji način će te to učiniti, s obzirom da junk food ne dolazi u obzir. Naše rješenje je weight gainer šejk ili još bolje domaći prirodni weight gainer šejk. Zašto baš šejk? Zato jer je tečne kalorije vrlo lako konzumirati i idealne su kao međuobrok, pored ovoga vrlo lako ga je spremiti i nositi sa sobom.

DOMAĆI WEIGHT GAINER ŠEJK

Da bi napravili ovaj zdravi šejk, potrebne su vam slijedeće stvari:

  • 3-4 velike flaše od 1 litar (po mogućnosti staklene)
  • Blender
  • Par vrećica smrznutog voća
  • Pakovanje prirodnog kikiriki putera
  • Pakovanje proteina
  • Par pakovanja malomasnog mlijeka
  • 10 minuta vašeg vremena

Koristeći navedene sastojke napravite sebi šejk i to tako što će te u njega staviti:

  • 230-700 ml nemasnog mlijeka – oko 300 kalorija
  • 100-200g smrznutog voća – oko 200 kalorija
  • 40-60 g proteina – oko 160 -240 kalorija
  • 1-2 kašike prirodnog kikiriki putera – oko 200 kalorija

Kao što možete vidjeti, ovaj šejk sadrži preko 800 čistih kalorija, koje su iz zdrave i prave hrane, te ne sadrži jeftine šećere i loše masti. Ovaj šejk je pravo rješenje za sve one koji nemaju vremena da unesu dovoljno kalorija tokom dana.

Ako računanje i brojanje kalorija nije nešto što baš volite, onda jednostavno umjesto brojanja kalorija brojite količinu grama, mililitara i kašika namirnica koje ubacujete u blender. Za početak bi vam preporučili da krenete od namjanje veličine serviranja npr. 230ml nemasnog mlijeka, 100g smrznutog voća, 1 kašika kikiriki putera, i da postepeno povećate. Jedino što nećete mijenjati je količina proteina koji bi trebala biti između 40-60g u svakom šejku.

VI STE U POPTUNOJ KONTROLI NAD TIM KOLIKO MASE ĆE TE DOBITI

Pravljenje ovog šejka je totalno fleksibilno, i o vama ovisi koliko će te dobiti na mišićnoj masi. Što veću količinu sastojaka stavite, veći će biti kalorijski iznos šejka, isto tako češće konzumiranje znači i veći broj unesenih kalorija. Sada je samo na vama da počnete praviti ovaj šejk i nabacite toliko željenu novu mišićnu masu.

PREPORUČENI PROIZVODI:

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja