vitamini-musclefreak

Vitamini i minerali su neophodni za naše zdravlje i cjelokupnu dobrobit. Ovaj vodič će vam objasniti sve o glavnim vitaminima i mineralima koji su važni za izgradnju mišićne mase i mršanje.

 Da bi ljudsko tijelo maksimalno funkcionisalo i ostvarilo svoj potencijal, potrebno je da mu obezbijedite veliku količinu složenih i hranjivih nutrijenata. Ako vaše tijelo nema dovoljnu količinu samo jednog esencijalnog vitamina ili minerala, doći će do narušavanja metaboličkih procesa što će dovesti i do pada performansi na treningu.

Većina ljudi ne dobija sve potrebne vitamine i minerale kroz ishranu, te se stoga preporučuju vitaminski dodaci, kako bi se zadovoljile dnevne potrebe.

Vitaminski dodaci su posebno važni za sve sportiste koji dodatno opterećuju svoje tijelo i stavljaju ga pod stres, kako napornim treninzima, tako i sa strogim dijetama. Uobičajena je pojava da sportistima manjka čitav niz vitamina i minerala jer su ih potrošili ili izgubili tokom treninga. Zato smo vam mi u Musclefreaku obezbijedili samo najbolje vitaminske dodatke na svijetu, od kojih posebno izdvajamo Animal Pak koji sadrži sve vitamine i minerale koji su vam potrebni.

Sve detalje informacije o svakom vitaminu pojedinačno možete vidjeti jednostavnim klikom na željeni vitamin:

Dodaci ishraniMineraliSuplementacijaVitaminiZdravlje

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja