Swanson proizvodi - zdravlje i ljepota

Swanson je američki brend koji u svojoj ponudi nudi širok spektar proizvoda: od vitamina i minerala te drugih dodataka za opšte zdravlje, do onih vezanih uz aktivan životni stil, zdravlje djece i homeopatiju.

Brend postoji više od 45 godina, a u svojoj misiji ističu stvaranje proizvoda visoke kvalitete pod strogim uslovima kontrole i sigurnosti, ali po najnižim cijenama, pristupačnim za sve korisnike. 

Muscle Freak u svojoj ponudi ima najprodavanije Swanson proizvode po najboljim cijenama u regiji.

Pišite nam koji bi to proizvod željeli da imamo u našoj Swanson ponudi.

Lista dostupnih proizvoda:

Vitamin D3

Ovaj vitamin se prema nekim istraživanjima smatra i poluhormonom. Osnovni izvor vitamina D je sunce. U mjesecima kada nema dovoljne količine sunčeve toplote, potrebno je suplementirati vitamin D. Pozitivno djeluje na proizvodnju hormona i na jačanje imuniteta. Doprinosi boljoj apsorpciji kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, smanjuje gubitka koštane mase kod žena u menopauzi.Ključan je i u održavanju zdravlja kože te djeluje antioksidativno.Upotreba vitamina D u organizmu smanjuje rizik od nastanka preloma te poboljšava neuromišićnu funkciju. Vitamin D preporučuje se osobama sa inzulinskom rezistencijom jer pomaže održati inzulinsku osjetljivost visokom.


Potassium citrate - Kalijev citrat

Kalij je jedan od najbitnijih elektrolita u ljudskom tijelu. Važan za održavanje nivoa tjelesne tekućine, posebno kod sportaša. Nedostatak kalija može uzrokovati smetnje djelovanje mišićnog i živčanog sistema. Kalijev citrat pomaže kod opskrbe mozga kisikom i stimuliše živčane impulse. Nedostatak kalija u organizmu može izazvati bolove u mišićima i grčeve te izazvati poremećaje u radu srca i kardiovaskularnog sistema. Zbog toga je konzumiranje kalijevog citrata važna jer ima ulogu kod djelovanja mišića, potiče energiju i reguliše kardiovaskularni sistem.


Albio Chelated Magnesium

Magnezij je esencijalni mineral koji je odgovoran za aktivaciju i funkciju više od 300 enzimskih reakcija u tijelu. Neophodan za metabolizam ugljikohidrata, aminokiselina i masti. Pomaže u proizvodnji energije i iskorištavanju drugih ključnih nutrijenata poput kalcija, fosfora, natrija i kalija. Kelirani magnezij koristi se kao dodatak za održavanje odgovarajućeg magnezija u tijelu. Kalirani magnezij koristi aminokiseline, posebno glicin, za maksimalnu apsorpciju i olakšao transport hranljivih materija kroz crijeva. Podržava zdravlje živaca, mišića, kostiju i kardiovaskularnog sistema, reguliše pH vrijednost u tijelu, uključen je u energetski metabolizam i sintezu proteina, opušta um, a tijelo oslobađa od stresa i povoljno djeluje na san.Kalirani magnezij je nježniji za želudac i pogodan je za vegetarijance.


GABA

Jedan je od osnovnih neurotransmitera. Neurotransmiteri su prirodni hemijski spojevi koji omogućavaju komunikaciju između mozga i tijela. Zadužen je za smirenje organizma i njegov „shut down“. Djeluje u parasimpatičkom nervnom sistemu.
Poboljšava raspoloženje, pomaže kod osjećaja straha, tjeskobe,nesanice, depresije i anksioznosti, snižava nivo kortizola te pospješuje pamćenje, fokus i koncentraciju.


ZINC Orotate

Cink je esencijalni mikronutrijent koji utiče na mnoge aspekte našeg zdravlja. Drugi je najrasprostranjeniji mineral u našem tijelu. Važan je za očuvanje imunološkog sistema, reguliše nivo šećera u krvi i rad srca. Bori se protiv akni i pomaže u zacjeljivanju rana. Cink je odličan i antioksidant.

Cink oratat vezan je za orotsku kiselinu i ima visoku bioraspoloživost. Orotska kiselina je tvar koja se proizvodi u našem tijelu te olakšava transport minerala u tjelesna tkiva, lako prodire kroz stanične membrane i povećava koncentraciju u tkivu.


Selen

Esencijalni mikronutrijent pohranjen u različitim organima u organizmu: štitnoj žlijezdi,mišićima, bubrezima te muškim i ženskim spolnim žlijezdama. Posebno se ističe važnost selena kod autoimunih bolesti štitne žlijezde te kod upalnih bolesti i reproduktivnog zdravlja. Selen utiče ii na očuvanje funkcije mozga. Snažan je antioksidant i osnažuje imunitet.


N-Acetyl Cystein

N-Acetyl Cystein je suplementarni oblik cisteina. Cistein je poluesencijalna aminokiselina koja čini glavnu strukturu glutationa, najvažnijeg antioksidanta. U kombinaciji sa glutationom, cistein čisti organizam od toksina, reguliše metabolizam, diže imuni sistem, skraćuje period oporavka te povećava snagu i izdržljivost,čisti respiratorni trakt, sprječava oštećenje jetre i bubrega te poboljšava zdravlje mozga.


L-arginin

Arginin je uvjetno esencijalna aminokiselina što znači da je tijelo može proizvesti, ali je treba i suplementirati. Potiče proizvodnju kisika, koji utiče na regulaciju krvnog pritiska. Posebno je važan u razdobljima bolesti i hroničnih stanja kao što su hipertenzija i dijabetes tipa II.Kod sportaša povećava snagu i izdržljivost, sudjeluje u razvoju i obnovi mišića te potiče sintezu kreatina. Pomaže muškarcima koji pate od erektilne disfunkcije.


Oregano Oil

Origano je starogrčka samonikla biljka koja raste diljem mediterana te se već vjekovima koristi u narodnoj medicini. Prema legendi, slatko-aromatičan miris origana stvorila je grčka božica ljubavi Afrodita, kao simbol radosti i sreće. Ulje origana poznato je po svojim antivirusnim, protuupalnim i antioksidativnim svojstvima. Djelotvorno je protiv bakterija, gljivica, parazita i virusa. U alternativnoj medicini koristi se za suzbijanje prehlade i gripe.Tradicionalno se koristi za zdravlje dišnih puteva. Smiruje grčeve, probavne smetnje i bori se protiv gljivičnih infekcija probavnog trakta. Koristan je u borbi protiv herpesa i Candide.


Ashwagandha

Ashwagandha je biljka širokog spektra djelovanja. Pomaže u otklanjanju stresa i nesanice, umora, nedostatka energije i koncentracije. Poboljšava učenje i pamćenje, štiti imunološki sistem, odlična je u borbi protiv depresije i anksioznosti. Povećava vitalnost i fizičku izdržljivost, te zaustavlja starenje. Ima protuupalno i analgetsko dejstvo te se koristi u liječenju astme.


Kosa, koža & nokti

Swanson Hair, Skin & Nails je kombinacija organskog sumpora MSM-a i silicijum dioksida ekstrakta preslice sa B vitaminima zaslužnim za održavanje ljepote. Ovaj proizvod održava izgradnju kolagena i jača kosu i nokte.


Adaptogeni kompleks – Rhodiola, Ashwagandha i Ginseng

Pomoću ove moćne kombinacije adaptogenih biljaka: Ashwagandha, Rhodiola i Ginseng, lakše će te prebroditi posljedice stresa. Ova jedinstvena formula, koja sadrži devet najučinkovitijih prirodnih biljnih adaptogena iz cijelog svijeta, doprinosi zaštiti i očuvanju različitih organskih sistema, te normalizira tjelesne funkcije na koje stres ima uticaj u svrhu poboljšanja i očuvanja vitalnosti.

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja