MUSCLE FREAK PROTEIN SHOP

Tvorac Muscle Freak brenda je društvo Acro d.o.o., specijalizirano za uvoz suplemenata za sportsku prehranu. Ekskluzivni smo uvoznici za mnoge planetarno poznate brendove a od 2018 godine, proizvodimo i vlastitu liniju suplemenata, vrhunske kvalitete.

U posao sa uvozom i distribucijom suplemenata za sportsku prehranu krenuli smo u januaru 2011 godine. U to vrijeme su na tržištu poslovale različite kompanije, koje su u svojoj ponudi imale brendove i proizvode porijeklom mahom iz istočno evropskih zemalja, upitnog kvaliteta ali sa visokim maržama…formula kojom su se očigledno mnogi vodili.

Kada smo mi stupili na BH scenu, fokus našeg poslovanja je bio KVALITET I SAMO KVALITET! Odabrali smo najpoznatije svjetske brendove, Optimum Nutrition, BSN, Muscletech, Nutrex, Cellucor, kasnije Prosupps i mnogi drugi… pomenuti brendovi su bili planetarno poznati, na hiljade studija i analiza je bilo već urađeno na njihovim proizvodima, i njihove smo proizvode godinama kupovali sa ličnu konzumaciju, preko raznih Američkih internet stranica. U kvalitet pomenutih brendova smo bili uvjereni mnogo prije nego smo počeli raditi sa njima, cilj je bio uspostaviti direktnu konekciju sa najboljima da bi našem tržištu ponudili najbolje, jer je teško bilo gledati naše sportiste koji nisu imali mogućnost izbora a i nama samima je teško padala ta nemogućnost pronalaženja kvalitetnog proteina, kreatina, aminokiselina, dobrog preworkouta, multivitamina i drugih proizvoda.

Uspjeli smo! Nakon određenog vremena napornog rada, zalaganja, privatnih poznanstava, uspjeli smo ostvariti kontakt sa nekoliko najvećih svjetskih imena te dobiti ekskluzivno pravo o uvozu najpoznatijih svjetskih imena za našu zemlju.

Za kratko vrijeme smo pored male prodavnice od 20m2 krenuli sa veleprodajom suplemenata i drugim protein shopovima, marketima, teretanama itd u BiH i godinama smo ulagali i razvijali posao. Ubrzo smo otvorili druge prodavnice na ekskluzivnim lokacijama, a za kratko vrijeme su naš rad prepoznali i mnogi drugi koji su nam tražili saradnju u vidu franšize što govori da su kvalitet poslovanja prepoznali i mnogi drugi.

Nakon što smo se proširili po tržištu BiH, ubrzo smo krenuli poslovati i na tržištu bivše Jugoslavije. Ostvarili smo kontakte sa mnogobrojnim partnerima širom Balkana a u februaru 2017 godine smo registrovali firmu Muscle Freak d.o.o. Beograd u Srbiji, gdje poslujemo i danas.

MUSCLE FREAK BREND

Početkom 2018, realizovali smo dugogodišnju ideju i san o našoj vlastitoj liniji proizvoda. Krenuli smo proizvoditi Muscle Freak suplemente.

Prije toga, dugi niz godina smo istraživali mnogobrojne kompanije koje rade tu vrstu usluge i nizale su se jedna za drugom, mnogo sastanaka, putovanja, istraživanja ali i mnogo mana… čim bi primjetili da nešto nije kako treba, nastavili bi potragu dalje. Na taj način su mnogbrojni i otpadali, sve dok nismo pronašli najbolju kompaniju koja je mogla udovoljiti svim našim zahtjevima. Vrhunski kvalitet suplemenata, velika čistoća, preciznost u radu, odgovornost, povjerenje i na kraju najbitnije, pristojne cijene. Pronašli smo švedsku kompaniju “Self Omninutrition”.

Za švedske laboratorije je opšte poznato, da prolaze najstrožije kontrole i da švedi imaju najuređeniji sistem. Jako bitan faktor u svemu je povjerenje, koje smo izgradili prema ovoj kompaniji i ljudima koji je vode.

Self Omninutrition je najbrže rastuća skandinavska i evropska kompanija koja se bavi upravo ovom vrstom posla. Kada smo krenuli sa proizvodnjom, bazirali smo se na osnovne proizvode, protein, kreatin, glutamin, preworkout, BCAA, gainer… tada smo mogli da biramo različite formule za protein, BCAA, gainer, preworkout itd. U startu smo izabrali sve najbolje. Htjeli smo po svaku cijenu očuvati renome najboljih, najkvalitetnijih, sačuvati povjerenje naših prijatelja i sportaša. Za protein smo birali čisti izolat surutke bez ikakvih primjesa i marketinških trikova na tablicama nutritivnih vrijednosti, kojima se služe mnogobrojne kompanije.

Kada smo pravili formulu za preworkout, biolog iz Selfa je rekao samo kratko “wow”. Ovo je top kombinacija ali će da košta. Nije nas zanimalo to što smo mogli dobiti dosta jeftinije preworkout sa slabijom formulom. Tražili smo da se preworkout radi po našoj formuli koja je sadržavala klinički dokazane količine supstanci koje su potrebne da bi preworkout radio svoj posao. 6g citrulin, 4g beta alanin, 2.5g betain, 2g kreatin nitrat, 1g tri-kalcium fosfat, 700mg n-acetyl-tyrosine, 350mg vitamin C, 300mg kofein i za kraj 300mg teacrine kako bi pojačao efekat kofeina te kako ne bi imali krah nakon treninga, kao što od mnogih drugih preworkouta imamo. Dali smo mu ime "POWER REACTOR"Ime koje opravdava ovaj proizvod. Teško da ćete naći ovako dobar preworkout na tržištu, garantujemo. Odlično znaju oni koji ga koriste!

Naravno, i ostali suplementi iz naše linije su birani studiozno i sa velikom pažnjom. Naše formule su unikatne, suplementi čisti bez marketinških i drugih trikova. Na količinama nismo varali kao drugi. Kada su u pitanju količine u pakovanjima, npr za proteine, ne služimo se trikovima da pakujemo manje količine kao što rade mnogobrojni. Kada je u pitanju količina pakovanja, tu smo striktno precizni i tačni. Malo pakovanje našeg "MUSCLE FREAK ISOLATE WHEY PROTEIN" je 1kg, srednje 2.5kg, veliko 5kg. Nismo kao drugi da u malo pakovanje pakujemo 800 ili 900 grama, u srednje 1.8, 2 ili 2,2kg te veliko pakovanje koje mnogobrojni brendovi pakiraju u 4 ili 4,5kg. Kada govorimo o kvaliteti, naš protein je protein čistog izolata surutke. Najkvalitetnijeg proteina na tržištu. Bez dodanih šećera ili drugih primjesa kako bi dobili na količini i uštedili na cijeni. Nema nikakvih trikova, Mnogobrojni drugi brendovi koji se služe trikovima istaknu na kutiji velikim slovima ISOLATE da vi pomislite da je to izolat surutke ali kada pročitate sitna slova, vidite da se radi o izolatu soje, graška ili slično. Ili ako je u pitanju mješavina proteina (blend), koriste jeftine koncentrate, kazeinate i slično. Naše mišljenje je, ako želite dobar blend, napravite ga sami onda kada ga želite konzumirati. Uzmite posebno izolat surutke, kvalitetan micelarni kazein i po potrebi i protein jajeta. Ne dozvolite da vas iko laže i potkrada.

Pravilo kojeg se držimo je da nikada nećemo poručiti niti staviti u prodaju bilo kakav artikal koji je na bilo koji način nebezbjedan za konzumaciju i koji ne bismo i sami konzumirali ili koji ne bi dali svojim najmilijima. Pažljivo biramo artikle, ispravno ih skladištimo u našem vlastitom skladištu, koje je izgrađeno po najvišim standardima i pravilno ih distribuiramo u našim vlastitim kombi i caddy vozilima.

Naša misija je proširiti svjest o zdravom načinu života, te edukovati naše sugrađane koliko je pravilna prehrana, kretanje i aktivan život bitan segment u životu. Naši sportisti su ujedno i naš najveći zadatak, konstantno im biti u stanju odgovoriti i na najzahtjevnije zahtjeve. Trudimo se uvjek imati u ponudi ono najbolje, najkvalitetnije, ono što se traži i uvoziti samo one proizvode koji “rade svoj posao”. Drugačije nas ne zanima!

 

Acro d.o.o
Hasana Merdžanovića bb
71320 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
T: +387 33 571 300 F: +387 33 571 301
E: marketing@musclefreak.ba

Pratite nas na društvenim mrežama, Facebook  Instagram