5 razloga zašto bi trebali uzimati GLUTAMIN!

1.) Vaše tijelo ga ne može proizvesti dovoljno!

Glutamin je aminokiselina koja ima važnu ulogu u biokemijskim procesima koji se dešavaju u tijelu. Klasificirana je kao uvjetno esencijalna amino kiselina, što znači da iako je tijelo može proizvesti iz drugih izvora, ne može uvijek dostići količinu koja je tijelu potrebna i to je prvi razlog zbog čega bi trebali unositi glutamin u organizam.

2.) Glutamin poboljšava moždane funkcije.

Drugi razlog zašto bi smo trebali unositi glutamin je povećanje nivo gama-amino-buterinske kiseline (GABA) koja je potrebna za održanje moždanih funkcija. Dodatak ginka pospješuje prokrvljenost mozga, otpuštanje neurotransmitora, te direktno poboljšava kratkotrajnu memoriju, psihičku budnost i kognitivne funkcije u cjelini.

3.) Glutamin vam omogućuje da trenirate jače

Ovo se ne dešava samo zbog ubrzanog oporavka, kojeg glutamin omogućava, već i zbog toga što se ponaša tako da apsorbuje mliječnu kiselinu koja se javlja uslijed zamora u mišićima.

4.) Glutamin povećava rast mišića

Kada glutamin napusti mišić, mišić počinje da dehidrira. Dehidracija vodi do katabolizma mišića. Povećanjem nivoa glutamina postiže se povećanja hidratacija ćelija i bolja proteinska sinteza što oboje vodi do mišićnog rasta.

5.) Glutamin je vrlo bitan za imunološki sistem

Glutamin se više troši tijekom tjelesnih aktivnosti i pojačanih imunoloških procesa. Tijekom stresnih perioda poput gripe i prehlade, ustanovljeno je kako se glutamin troši puno brže i više nego u normalnim uvjetima i to je još jedan od razloga zbog kojih je potrebna dodatna suplementacija glutamina.

 

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja