Nevjerovatna proteinska torta od slatkog krompira sa dodatkom glazure od proteina cimeta

Glavni cilj prehrane poslije treninga je brzo i učinkovito dostaviti mišićima potrošeno gorivo i omogućiti im materijal za popravak, izgradnju i jačanje trenutnog, ali i novog mišićnog tkiva.  Obrok poslije treninga bi trebao biti sastavljen od mnogo proteina i ugljikohidrata.  Omogućavanjem izvora proteina svom tijelu činite jako bitnu stvar na polju ishrane poslije treninga. Ovaj proteinski kolač je vrlo dobar prvi korak u ishrani poslije treninga.

Osnovne stvari koje morate učiniti u procesu pravljenja kolača:

  1. Ispeći proteinski kolač u maloj posudi za hljeb
  2. Dodati proteinsku glazuru
  3. Sjeći kolač dijagonalno
  4. Jednu polovinu kolača staviti na drugu

Upotreba ovog načina pravljenja torte je zbog jednostavnosti i zauzimanja vrlo malo prostora u vašem frižideru. Jednostavnije je od jedne torte (ilustracija 4 koraka) napraviti više kolača i time uštedjeti  vaše vrijeme, sastojke i prostor u frižideru.

Sastojci:

2 velika kuhana slatka krompira (265g)

¾ šolje proteina sirutke u prahu  "Cellucor Core Whey" 

¾ šolje tečnih bjelanjaka


2  kašike kokosovog brašna

 

Sastojci za glazuru:

1 pakovanje kvarka ili grčkog jogurta (300g)

¾ šolje proteina sirutke  "Cellucor Core Whey"  

Uputstvo:

Izmiksajte sve sastojke i pecite u tri manje posude za hljeb (možete koristiti silikonske posude) na 160 stepeni otprilike 25 minuta ili dok nož ne bude čist kad probodete smjesu.

Ostavite tortu da se ohladi, a onda u zdjeli pomiješajte sastojke za glazuru. Kada se torta ohladila, prelijte glazuru po vrhu (možete dodati i isjeckane bademe ili orahe) i presjecite tortu po dijagonali.

I na kraju poredajte izrezane dijelove jedan na drugi i imate gotove šnite torte.

 

Hranjivi sastojci po šniti:

342 kalorije47 g proteini

27 g ugljikohidrati

2 g masti

 

Napomena:

Budite oprezni da ne prepečete tortu. Držite oko na njoj i izvadite je onog momenta kad bude ispečena. Možete je malo manje peći ako želite bolju glatkoću.

Za glazuru možete koristiti kazein umjesto surutke. Ako koristite kazein, koristite manje zato što kazein apsorbuje više tekućine od surutke!

Dodajte malo oraha u tortu za dodatnu teksturu i okus. Uživajte....

 

 

 

 

 

Preuzeto sa:  Proteinpow.com

 

 

 

X
Acro dooCellucorCellucor wheyCore wheyKolacProteinProteiniProteinska tortaProteinski kolacProteinski kolaciWheyWhey protein

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja