Nevjerovatna proteinska torta od slatkog krompira sa dodatkom glazure

Nevjerovatna proteinska torta od slatkog krompira sa dodatkom glazure od proteina cimeta

 

Glavni cilj prehrane poslije treninga je brzo i učinkovito dostaviti mišićima potrošeno gorivo i omogućiti im materijal za popravak, izgradnju i jačanje trenutnog, ali i novog mišićnog tkiva.  Obrok poslije treninga bi trebao biti sastavljen od mnogo proteina i ugljikohidrata.  Omogućavanjem izvora proteina svom tijelu činite jako bitnu stvar na polju ishrane poslije treninga. Ovaj proteinski kolač je vrlo dobar prvi korak u ishrani poslije treninga.

Osnovne stvari koje morate učiniti u procesu pravljenja kolača:

  1. Ispeći proteinski kolač u maloj posudi za hljeb
  2. Dodati proteinsku glazuru
  3. Sjeći kolač dijagonalno
  4. Jednu polovinu kolača staviti na drugu

Upotreba ovog načina pravljenja torte je zbog jednostavnosti i zauzimanja vrlo malo prostora u vašem frižideru. Jednostavnije je od jedne torte (ilustracija 4 koraka) napraviti više kolača i time uštedjeti  vaše vrijeme, sastojke i prostor u frižideru.

Sastojci:

2 velika kuhana slatka krompira (265g)

¾ šolje proteina sirutke u prahu  "Cellucor Core Whey" 

¾ šolje tečnih bjelanjaka


2  kašike kokosovog brašna

 

Sastojci za glazuru:

1 pakovanje kvarka ili grčkog jogurta (300g)

¾ šolje proteina sirutke  "Cellucor Core Whey"  

Uputstvo:

Izmiksajte sve sastojke i pecite u tri manje posude za hljeb (možete koristiti silikonske posude) na 160 stepeni otprilike 25 minuta ili dok nož ne bude čist kad probodete smjesu.

Ostavite tortu da se ohladi, a onda u zdjeli pomiješajte sastojke za glazuru. Kada se torta ohladila, prelijte glazuru po vrhu (možete dodati i isjeckane bademe ili orahe) i presjecite tortu po dijagonali.

I na kraju poredajte izrezane dijelove jedan na drugi i imate gotove šnite torte.

 

Hranjivi sastojci po šniti:

342 kalorije47 g proteini

27 g ugljikohidrati

2 g masti

 

Napomena:

Budite oprezni da ne prepečete tortu. Držite oko na njoj i izvadite je onog momenta kad bude ispečena. Možete je malo manje peći ako želite bolju glatkoću.

Za glazuru možete koristiti kazein umjesto surutke. Ako koristite kazein, koristite manje zato što kazein apsorbuje više tekućine od surutke!

Dodajte malo oraha u tortu za dodatnu teksturu i okus. Uživajte....

 

 

 

 

 

Preuzeto sa:  Proteinpow.com

 

 

X
slijedeći post → ← predhodni post

Komentari

Ostavi komentar

Budite u vezi sa nama i preko

Pozovite nas

Pozovite nas na +387 33 590 419 ukoliko imate pitanja, primjedbi ili jednostavno želite pohvaliti naš rad.

Poslednje objave

  • Muscle Freak - Banja Luka 💥TOTALNA RASPRODAJA💥

      Posjeti nas na adresi 📍 Nikole Pašića 16, Banja Luka i ostvari popust od 20% na cijeli asortiman i do 60% na određeni asortiman❗ Zalihe su ograničene 🏃 💨 pročitaj više

  • Spooky 🎃 Halloween 🎃 mega treat ❗

      Ova 😱 spooky 🎃 Halloween ponuda nije trik 🐇🎩 već mega treat❗ 🕷️🕸️⚰️🧛 Kupovinom 💰 u jednoj od naših poslovnica u periodu od 31.10 do 05.11.2018 ostvarujete 20% popusta 🤗 na cijeli asortiman ➕na poklon 🎁 dobivate vaučer 🎟️ koji možete iskoristiti za dodatni popust pri sljedećoj kupovini 🛍️ do kraja godine. 🧛⚰️🕸️🕷️ Code 💻: HW20% ⚠: Akcija... pročitaj više

  • MuscleFreak akcijski katalog za mjesec oktobar

    Klikom na sliku pregledajte MuscleFreak akcijski katalog za mjesec oktobar. Narudžbe i dostupnost akcijskih proizvoda možete provjeriti preko naše facebook stranice MuscleFreak ili pozivom na brojeve: 033 590-419 ili 033 520-041 pročitaj više