smoothie-after

Obavili ste naporan trening?  Nakon treninga vašem tijelu je potrebno mnoštvo hranjivih tvari kako bi se oporavilo i nahranilo umorne mišiće. Vremenski period od 60 minuta nakon završetka treninga je idealan za unos potrebnih proteina i ugljikohidrata, jer je tijelo u tom periodu „raspoloženo“ za upijanje potrebnih nutricijenata. Stoga je proteinski shake idealan izbor koji vam pruža sve potrebno za oporavak i izgradnju mišića te opskrbu energijom.

Evo jedan veoma jednostavan recept za jako ukusan shake koji možete uzimati u bilo koje doba dana kada osjetite potrebu za proteinom.

Sastojci:

250 ml nemasnog mlijeka

1 mjerica 100% Whey Gold Standard proteina (okus po želji)

1/2 banane

1 čajna kašikica cimeta

Upute:

U blender stavite mlijeko, whey protein, l-glutamin, bananu i cimet i blendajte oko 50-60 sekundi. Po želji ubacite nekoliko kockica leda. 

Napomena: Ukoliko ovaj shake pravite nakon treninga, naša preporuka je da umjesto mlijeka koristite vodu. 80% proteina mlijeka je kazein koji usporava absorpciju dok je nakon treninga mišićima potrebno da što prije dobiju protein pa se preporučuje proteinski shake pomješati sa vodom koja će ubrzati absorpciju.

Takođe, ukoliko želite ukusan doručak bogat proteinima, ugljikohidratima i omega 3 masnim kiselinama, u ovaj shake možete dodati 50g zobenih pahuljica i kašiku kikiriki putera.

Uživajte!!

 

 

100% whey gold standardAcro dooBcaaCaseinGold proteinGold wheyMisiciMuscle freakMusclefreakNatural testosteronOptimum nutritionProteinProtein shakeSavjetTestosteron

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja