Podignite svoj trening i rezultate na viši nivo | Muscle Freak najniže cijene, najbolji brendovi

Podignite svoj trening i rezultate na viši nivo

 

Umorni ste od toga da svakodnevno ili višesedmično odlazite u teretanu, a da pri tome konstantno izvodite iste vježbe uz povećani broj ponavljanja? Da li se vaš trening program usporio ili potpuno zaustavio bez ikakvog napretka i vidljivih rezultata? Ako je vaš odgovor da, onda je idealno vrijeme da svoj trening program podignete na viši nivo. Realizacijom narednih pet savjeta zagarantovan vam je uspjeh, kao i vidljivi rezultati i snažni mišići.

 1. Promijenite vaš program ishrane

Jedna od najčešćih stvari sa kojima se većina ljudi konstantno pokušava izboriti na putu ka ostvarenju željenog cilja, je program ishrane. Bilo da pokušavate izgubiti ili dobiti na težini, ili na bilo koji drugi način dovesti vaše tijelo do savršenstva, vi morate izvršiti procjenu vašeg programa ishrane i tek onda početi sa realizacijom istog. Programi prehrane koji se najviše preporučuju i kojima se ostvaruju najbolji rezultati su: ishrana bez glutena, Paleo dijeta, bodybuilding dijeta, dijeta bazirana na smanjenju kalorijskog unosa.

Ovi programi prehrane poboljšavaju probavu, apsorpciju hranjivih tvari, ubrzavaju gubitak težine i proces izgradnje mišićne mase. Učinkovitost bilo kojeg navedenog programa ishrane zavisi od osobe do osobe, to jeste koliko se ozbiljno program ishrane shvati i koliko se ozbiljno pristupi realizaciji. Da biste izvršili dobru procjenu i izabrali program ishrane koji vam odgovara, konsultujte se sa nuricionistom, uradite alergijski test i spremni ste za početak realizacije programa ishrane.

 1. Napravite planer

Vrlo često kada se odlučite napraviti novi plan trening programa kojeg žeite podići na novi, viši nivo, to može biti vrlo zahtjevan i težak zadatak. Može biti itekako teško odlučiti koje su to najbolje vježbe koje trebate izvoditi na svakom narednom treningu. Prsa, biceps, leđa, noge, vježbe za cijelo tijelo... Dakle, postoji toliko mnogo opcija i vježbi, a vi želite izvoditi upravo one kojima se ostvaruju najbolji i najvidljiviji rezultati.

Vrlo često se donose odluke brzopleto i bez prethodno pripremljenog plana. Jedan od najboljih načina da budete što više odgovorni , jeste da počnete voditi evidenciju, odnosno da napravite planer vaših trening aktivnosti. Prije svakog treninga, napraviti plan trening programa. Napravite spisak vježbi koje planirate uraditi taj dan, imajući na umu da to budu vježbe koje su u skladu sa postavljenim ciljem. Ako ste odlučili taj dan raditi vježbe snage, napravite spisak vježbi kojima ćete ostvariti željene rezultate. Isto vrijedi i za trening koji je usmjeren na gubitak težine, dobijanje mišićne mase itd.

 1. Nađite dobrog trenera

Trener je prije svega vaš najveći saveznik i osoba koja vam pomaže u realizaciji postavljenog cilja. Trener će vam pomoći da održite formu, potaknuti vas da budete što bolji i motivirati vas da uradite i više nego što mislite da možete. Pomoći će vam u pravljenju vašeg planera a istovremeno će voditi računa da radite vježbe po redoslijedu i paziti da ostvarite svoje ciljeve. Potrudite se, kada ste se već odlučili zaposliti personalnog trenera, da to bude prije svega osoba koja će vas motivisati da budete što više odgovorni, kako biste mogli, nakon određenog vremenskog perioda, samostalno nastaviti sa realizacijom.

Preporuka je , kada pristupite odabiru trenera , da birate osobu koja ima relevantne, potpisane certifikate i licence da je položio obuke, seminare i treninge na razne teme. Pored toga što trener ima sve potrebne certifikate i licence, preporučujemo vam da pitate tu osobu zašto je postao trener i da vam prilikom izvođenja vježbi objasni zbog čega vi radite određenu vježbu. Ako trener ne ispunjava ove uslove, nastavite sa potragom.

 1. Prijavite se na razne događaje

Postaviti konačan cilj koji želite ostvariti, je odličan način da budete motivisani da svakodnevno odlazite u teretanu i da povećavate intenzitet izvođenja vježbi i trening programa. Ovo je bio jedan način na koji možete ostvariti svoj cilj, a drugi način je da se prijavite na razne događaje kao što su trčanje sa preprekama, utrke, razni humanitarni sportski događaji itd..

Nekoliko važnih stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom registracije za neki od događaja, jeste u koliko se održava događaj, koji su zahtijevi i da li su u skladu sa vašim mogućnostima. Jako je važno da osigurate dovoljno vremena da se pripremite za održavanja događaja.

 1. Okušajte se i u drugim sportovima

Okušati se u nekom drugom sportu je svakako odličan način da bolje upoznate i kontrolišete vaše tijelo i da povećate intenzitet trening programa. Dodavanjem novih vježbi u vaš trening program pomoći će vam da brže skinete višak masnih naslaga ali i da budete dodatno motivisani za ostvarenje željenih rezultata. Na primjer Tajlandski boks je odličan dodatni trening za koji je dokazano da sagorijeva 1200 kalorija na jednom treningu. Ako samo pogledate kako izgleda tijelo jednog Tajlandskog boksera, možete vidjeti da je ovaj sport odličan dodatak treningu snage, i doprinosi mu na više načina.

 

By Muscle Freak | | 0 comments
slijedeći post → ← predhodni post

Komentari

Ostavi komentar

Budite u vezi sa nama i preko

Pozovite nas

Pozovite nas na +387 33 590 419 ukoliko imate pitanja, primjedbi ili jednostavno želite pohvaliti naš rad.

Poslednje objave

 • Akcija MuscleFreak

  💲 Kupi 💪 Muscle Freak 👍 Whey protein od 2.5kg ili 5kg i izaberi 🆓namaz GRATIS: 🎁 Muscle Freak kikiriki puter čokolada🎁 Muscle Freak raspberry jelly🎁 Muscle Freak kikiriki puter🎁 Muscle Freak high protein cream🎁 Muscle Freak chocotella pročitaj više

 • Akcija MuscleFreak

  💲 Kupi 💪 Muscle Freak 👍 Whey protein od 2.5kg ili 5kg i izaberi 🆓namaz GRATIS: 🎁 Muscle Freak kikiriki puter čokolada🎁 Muscle Freak raspberry jelly🎁 Muscle Freak kikiriki puter🎁 Muscle Freak high protein cream🎁 Muscle Freak chocotella mbinovati, akcija traje do 17.02.2019, prilikom online narudžbe koristiti CODE: VF20%.    ... pročitaj više

 • #Nutrex Amino Drive BCAA 🔥-20% ▶NOVA cijena 44,00KM🔥

  #Nutrex Amino Drive BCAA 🔥-20% ▶NOVA cijena 44,00KM🔥https://musclefreak.ba/products/nutrex-amino-driveNaučno istražen i dokazan 2:1:1 omjer anaboličkih nutrijenata pospješuje rast mišića, povećava snagu i pomaže pri oporavku. pročitaj više