HMB BetaTOR, SUPLEMENT ZA IZGRADNJU SNAGE I MASE!!!

 

Suplement koji je naučno poznat kao „Beta-Hidroksi beta-metilbutirna kiselina“. Ovaj suplement je postao polularan u kasnim devedesetim poslije naučnih studija koje su pokazale da suplementacija HMB-om značajno povećava čistu mišićnu masu, snagu te smanjuje vrijeme oporavka.

Mnoge nedavne studije, pokazuju da je HMB izuzetno važan suplement. MuscleTech je iskoristio priliku da napravi jedinstvenu formu HMB koja je poznata kao HMB slobodna-kiselina (HMB-SK) koja je superiorna u povečavanju mišićne mase i u smanjivanju vremena oporavka nakon intenzivnih treninga. Pročitajte jedan pregled svih prednosti HMB-SK koja se može naći u Clear Muscle-u. 

HMB rapidno povećava mišićnu masu i bori se protiv katabolizma uzrokovanog vježbanjem.
HMB je metabolit leucina najvažnije aminokiseline razgranatog lanca (BCAA). Leucin ulazi brzo u sistem kako bi povečao mišićni rast i kako bi smanjio raspad mišićne mase. Kao metabolit leucina, HMB takodjer smanjuje raspadanje mišićnih vlakana tako što se bori protiv katabolizma. Intenzivni treninzi uzrokuju da vaše tijelo ode u katabolično stanje, u kojem dolazi do loma mišićnih vlakana. U ovom stanju tijelu su izuzetno potrebne aminokiseline medjutim najvažniji je leucin, kako bi se tijelo oporavilo od rigoroznih treninga. Uzimanjem suplemenata kao sto su leucin i HMB vi snadbjevate svoje tijelo sirovinama koje su najpotrebnije za oporavak i rast mišića.

Studije pokazuju da BetaTOR, specifična forma HMB-a, donosi bolje rezultate od standardnoh HMB-a zato sto nije ugrožena digestijom.

HMB je efektivan suplement ali ga trebate uzimati u velikim količinama kako bi postigli odlične rezultate. Nova formula, HMB-SK koja je poznata kao BetaTOR u Clear Muscle-u, prolazi kroz digestivni sistem bez da bude oštečena kao što bude calcium-HMB monohidrat i leucinom kada ih uzmete. BetaTOR  se apsorbira mnogo brže i efikasnije nego predhodna generacija HMB-a. U jednoj studiji subjekti koji su uzimali BetaTOR imali su 97% veću koncentraciju tokom tro-satnog perioda. Mišići su apsorbovali 30% više BetaTOR-a u poredjenju sa kalcijumovom soli HMB monohidrat.

Dodatna studija pokazuje da BetaTOR  povećava izgradnju mišića.

Kada  BetaTOR uđe u mišiće, aktivira anabolički proces koji se zove “p70S6k/mTOR” staza.Ovoje univerzalni način da naša tijela izgrade dodatnu mišićnu masu. Dodatno  BetaTOR takođe isključuje aktivnost drugog puta (UPPP) koji uništava mišićna vlakna. Istraživači Univerziteta Tampa u Floridi zaključili su da BetaTOR, povečava proteinsku sintezu u mišićima dok smanjuje katabolizam, te time obezbjeđuje veći mišićni rast. U ovoj studiji su bile dvije grupe: placebo grupa i grupa sa Clear Muscle-om i rađena je na dobro utreniranim bodybuilderima koji su trenirali 3-4 puta sedmično kroz 12 sedmica. BetaTOR subjekti su dobili čak 5,5 kg čiste mišićne mase a placebo grupa 1 kilogram mišića. Dodatno BetaTOR subjekti su povečali gustoću mišića za 188% dok je placebo grupa povećala za 67%.

ZAKLJUČAK

Zaključak ove studije je vrlo jasan: Trening gradi mišiće, trening sa suplementacijom HBM-FA  gradi mnogo više mišića. Svaka doza od 2 kapsule Clear Muscle-a sadrži jedan gram BetaTor-a. Clear Muscle možete vidjeti i kupiti klikom na link.

 

Clear muscleHipertrofijaHmbKupovina suplemenataMuscletechOporavakSavjetiSnagaSuplementi

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja