4 KOMBINACIJE SUPLEMENATA ZA EFIKASNIJE REZULTATE | Muscle Freak najniže cijene, najbolji brendovi

4 KOMBINACIJE SUPLEMENATA ZA EFIKASNIJE REZULTATE

Mnogi suplementi su sami po sebi efikasni, ali u kombinaciji sa drugim suplementima postaju još efikasniji i djelotvorniji. U daljnem tekstu pročitajte koje suplemente je dobro kombinovati kako bi se što prije približili ostvarenju željenog cilja.

Kikiriki puter i žele, pomfrit i kečap, kino i kokice, naravno možete uzimati jedno bez drugoga, ali zašto kada se savršeno nadopunjuju i čine jedno drugim boljim.

Ista logika stvari se može primjeniti na suplemente. Dok se većina istraživanja bavi i provodi nad pojedinim sastojcima i suplementima i njihovom efikasnošću, mnoga su provedena i nad kombinacijom pojedinih suplemenata i njihovim zajedničkim djelovanjem. Ono što su ova istraživanja utvrdila je da kombinovanje pojedinh suplemenata čini da oba suplementa bolje i efikasnije djeluju, nego što bi djelovali da se uzimaju sami.

Ako želite da izvučete maksimum iz suplementacije, onda bi ste definitivno trebali uzeti slijedeće kombinacije u razmatranje.

NAJBOLJA KOMBINACIJA ZA SNAGU I MIŠIĆNU MASU: KREATIN + BETA-ALANIN

Kreatin je poznat po svojoj sposobnosti do poveća snagu i mišićnu masu, i koriste ga svi od rekreativaca do profesionalaca. Kombinacija sa visoko intezivnim pojačivačem performansi poput beta alanina bi trebalo da poboljša vaše rezultate.

 

Kreatin pomaže da napunite  svoje zalihe fosfo kreatinom (PCr) koji će omogućiti veći intenzitet treninga i bolji oporavak. Beta alanin podiže nivo karnozina koji usporava jone hidrogena te vam omogućuje jači trening i produžuje vrijeme prije otkaza mišića.

Prema jednoj studiji kombinacijom ova dva suplementa ne samo da će te poboljšati svoje performanse, već će te dobiti i na mišićnoj masi i smanjiti masne naslage.

NAJBOLJA KOMBINACIJA ZA OPORAVAK: CASEIN + PROBIOTIK

Sporo probabvljivi protein casein je dobro poznat po tome što tijelu pruža stalan dotok aminokiselina i na taj način pospješuje izgradnju mišića i oporavak. S druge strane probiotici će pospiješiti probavu i apsorpciju nutrijenata. Spojite ova dva suplementa zajedno i iskusit će te manje upale mišića i bolji oporavak.

U nedavno provedenoj dvo sedmičnoj studiji na Univerzitetu u Tampi, naučnici su podijelili vježbače (muškarce) u dvije grupe. Jedna grupa je konzumirala samo casein, dok je druga pored caseina konzumirala probiotičku bakteriju bacillus coagulans. Na kraju studije se pokazalo da grupa koja je konzumirala casein i probiotike imala manje upale mišića, bolji oporavak i mogla duže održati performanse nakon visoko intenzivnog treninga.

NAJBOLJA KOMBINACIJA ZA FOKUS: KOFEIN + L-THEANIN

Kofein vam i ne moramo posebno predstavljati, univerzalan je izvor energije koji pokreće gotovo čitav svijet. Bez obzira da li ga unosite iz kafe, pre workouta ili tableta pružit će vam prijeko potrebnu energiju za intenzivne treninge.

Kako bi izvukli što veću korist od ekstra energije koju će vam kofein  pružiti, kombinujte ga sa l-theaninom, aminokiselinom koju možemo naći u čaju, mnogim pre workoutima ili zasebno. L-theanin je jedinstven po tome što smanjuje aktivnost alfa valova, te će učiniti vaš mozak istovremeno budnim i opuštenim.

Kombinacija kofeina i L-theanina će poboljšati budnost, fokus, pa čak i raspoloženje, što znači da će te osjeteiti sve dobrobiti kofeina bez neželjenih efekata poput glavobolje, mučnine ili naknadnog pada energije.

NAJBOLJA KOMBINACIJA ZA MRŠANJE: EKSTRAKT ZELENOG ČAJA + KOFEIN

Gotovo svi proizvodi za mršanje sadrže kofein iz razloga što kofein povećava potrošnju energije i sagorjevanje masnih naslaga tokom treninga.

Iako navedeni rezultati kofeina zvuče impresivno, dodavanje ekstrakta zelenog čaja će dodatno ubrzati metabolizam, a samim tim i sagorijevanje masnih naslaga.

Izvor: Bodybuilding.com

By Gordan Malić | | 0 comments
slijedeći post → ← predhodni post

Komentari

Ostavi komentar

Budite u vezi sa nama i preko

Pozovite nas

Pozovite nas na +387 33 590 419 ukoliko imate pitanja, primjedbi ili jednostavno želite pohvaliti naš rad.

Poslednje objave

  • MuscleFreak & MuscleTech Nagradna Igra

    LIKE / SHARE / FOLLOW I osvojite MuscleTech full STACK: ► NITRO-TECH 100% WHEY GOLD 2.5kg ► MUSCLETECH VAPOR X5 NEXT GEN 264g ► MUSCLETECH PLATINUM CREATINE 400g  Uslovi za dobijanje nagrade:► Like našu Facebook stranicu, Like sliku ► Sherujete post na vašem Facebook... pročitaj više

  • Valentine Freaks !!!

    Parovi koji treniraju zajedno, ostaju zajedno ! Za sve naše zaljubljene Valentine Freakove obezbjedili smo posebne poklon pakete (for HER, for HIM) kao i popust na MusclePharm odjeću i borilačku opremu od -70% i to nije sve + SAV ASORTIMAN na -20% !!! SVAKI POKLON PAKET FOR HER SADRŽI:- ON Lean... pročitaj više

  • MUSCLE FREAK HOLIDAY POKLONI

    Razmišljate o idealnom poklonu i iznenađenju za svoje najdraže, a niste sigurni šta bi ste izabrali? Ne brinite, Muscle Freak je za vas pripremio HOLIDAY POKLONE, poklon set FOR HIM i poklon set FOR HER koji će obradovati sve ljubitelje sporta i... pročitaj više