Ukoliko tražite brzu proteinsku poslasticu bez kuhanja i pečenja, ovo je idealan recept za vas. Ove proteinske čokoladice su jednostavne za napraviti, a odličan su izvor proteina i prirodnog šećera prije treninga.
Sastojci:
- 100g sušenih datula bez košpica
- 20g kakao praha
- 75g grčkog jogurta
- 4 mjerice whey proteina od čokolade
- 25g lješnjaka
- 50g ekspandirane pšenice
Približna nutritivna vrijednost:
- Kalorije po čokoladici: 87 kalorija
- Proteini 9.0g
- Masti: 1.6g
- Ugljikohidrati 10.5g
- Šećer: 6.2g
Priprema :
Prvi korak:
Izblendajte 100 grama suhih datula dok ne dobijete ujednačenu ljepljivu masu.U posudi iskombinujte 50 g ekspandirane pšenice i četiri mjerice whey proteina od čokolade.
Drugi korak:
Sitno sameljite 25 g lješnjaka i dodajte ih u smjesu sa pšenicom i proteinom.
Treći korak:
Pomiješajte smjesu datula sa smjesom pšenice, proteina i lješnjaka. U tu smjesu dodajte i 10 grama grčkog jogurta i dobro izmiksajte.
Četvrti korak:
Na tepsiju postavite masni papir i zatim istresite čokoladni miks. Miks izravnajte vilicom ili vrhovima prstiju, a zatim ostavite u frižider 15 minuta.
Isjecite na komadiće.
Poslasticu ostavite u frižider.