Riješite se neugodnog mirisa iz šejkera

Neugodni miris iz šejkera je vjerovatno situacija sa kojom se svaki fitness zaljubljenik koji koristi suplemente susreo. Nakon što šejker ostane određeno vrijeme neopran poslije treninga, a u koji ste prethodno miksali neki od suplemenata, on počinje poprimati neugodan miris.

 

Miksanje proteina, kreatina, BCAA, glutamina, dekstroze ili jednostavno nekog preworkouta ostavlja mirisni trag nakon nekog vremena koji nije ni najmanje ugodan za vaš nos.

Eh, kako se ne biste onesvijestili od neugodnih mirisa kada otvorite svoj šejker, donosimo vam savjet kako da ga očistite i riješite se nepodnošljivih mirisa:

U šejker ubacite: 

  • 4 kašičice sode bikarbone
  • 60 ml vinskog octa
  • 4 male kašike limunovog soka
  • 2 male kašike korištene mljevene kafe (iskoristite nakon što skuhate i popijete domaću kafu)

Kad ubacite vodu, sve će se jako zapjeniti. Promućkajte i ostavite da stoji tako preko noći. Ujutro isperite šejker. Ukoliko miris nije bio ekstreman ovo će biti dovoljno da se riješite mirisa.

Ako neugodnih mirisa i dalje ima, ponovite postupak još jedanput. Druga tura će izbaciti preostale mirise i spasiti šejker.

Ukoliko ni drugi put ne pomogne, onda je vrijeme da razmislite o novom šejkeru, te da se pobrinete da njega bolje održavate.

Muscle Freak u ponudi ima veliki izbor šejkera a između ostalog i Muscle Freak metalni šejker koji će vas spasiti gore navedenih muka.

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja