Zašto je doručak važan?-Muscle Freak

Doručak je poznat kao najvažniji obrok u toku dana, te samim tim zaslužan je za našu energiju tokom izvođenja dnevnih aktivnosti. Međutim mnogi od nas svjesno propuštaju ovaj obrok, čak i pored benefita koje donosi.

Trećina ljudi dnevno propusti doručak. Ovaj obrok je jedinstven, budući da doručkujemo nakon što neko vrijeme nismo ništa jeli, te samim time još više dobija na važnosti, jer njime, na neki način, prekidamo post.

Nakon prospavane noći, nivo energije u tijelu se smanji, te nam je potrebno gorivo u vidu hrane, da bismo nastavili normalno funkcionirati. Ukoliko preskočite doručak, povećava se mogućnost da iskusite mučni osjećaj gladi te da posrnete za nečim nezdravim kasnije tokom dana.

Istraživanja su pokazala da oni koji redovno doručkuju ujutro imaju manje šanse da postanu pretili, za razliku od onih koji učestalo preskaču doručak. Također, doručak poboljšava mentalne performanse, koncentraciju i raspoloženje. Mnogi navode nedostatak vremena kao najčešći razlog za preskakanje doručka.

Ubrzan stil života nam ne ostavlja mnogo mogućnosti da bismo se mogli posvetiti doručku, stoga biramo lakše i brže načine ishrane koji nikako ne pridonose našem organizmu.

 

Optimum Nutrition-a vam nudi ukusna rješenja za ona jutra kada ste se ipak odlučili ostati u krevetu malo duže, ili kada imate tek toliko vremena da odradite trening prije dnevnih obaveza a ne znate kako stići uz to još napraviti i najbitniji obrok. Optimum Nutrition vam pruža 20 g proteina po porciji u raznovrsnim varijantama poput proteinskih pločica, zobene kaše, proteinskih palačinaka te smoothie-ja. Smoothie će osigurati obrok uz koji ćete sigurno moći ostatak dana provesti ispunjavajući uobičajene dnevne zadatke

Pogledajte ponudu za doručak i upotpunite vaše jutro!

 

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja