Sastojci:
- 1 šaka zelene salate
- 2 komada pilećih prsa (srednja veličina)
- 1 lepinja od cjelovitog zrna pšenice
- pola krastavca
- ½ šolje nemasnog običnog jogurta
- 1 supena kašika suhe gorušice
- 1 češanj bijelog luka isjeckanog na sitne komadiće
Umak:
U jednu malu zdjelicu stavite jogurt, sušenu gorušicu, bijeli luk i sve zajedno dobro izmješajte.
Način pripreme:
Tavu zagrijte na 170 Celzijevih stepeni, zatim stavite piletinu i pecite je otprilike po 3 minute na svakoj strani. Nakon što ste ispekli piletinu, isjecite je na jednake komadiće i ostavite je sa strane.
Isjecite krastavac na okrugle komade i zajedno sa isjeckanom zelenom salatom i piletinom, stavite u lepinju. Nakon toga, sa jednom supenom kašikom umaka prelijte sastojke koji se nalaze u lepinji. Vi naravno možete prvo napraviti sve sastojke pa tek onda staviti u lepinju. Dakle, možete prvo salatu, krastavce i piletinu pomiješati sa umakom pa sve zajedno staviti u lepinju. Na taj način umak će biti ravnomjerno raspoređen na sve sastojke.
Uživajte...