cezar-piletina-muscle-freak

 

Sastojci:

-          1 šaka zelene salate

-          2 komada pilećih prsa (srednja veličina)

-          1 lepinja od cjelovitog zrna pšenice

-          pola krastavca

-          ½ šolje nemasnog običnog jogurta

-          1 supena kašika suhe gorušice

-          1 češanj bijelog luka isjeckanog na sitne komadiće

                                                                                                         

Umak:

U jednu malu zdjelicu stavite jogurt, sušenu gorušicu, bijeli luk i sve zajedno dobro izmješajte.

 

Način pripreme:

Tavu zagrijte na 170 Celzijevih stepeni, zatim stavite piletinu i pecite je otprilike po 3 minute na svakoj strani. Nakon što ste ispekli piletinu, isjecite je na jednake komadiće i ostavite je sa strane.

Isjecite krastavac na okrugle komade i zajedno sa isjeckanom zelenom salatom i piletinom, stavite u lepinju. Nakon toga, sa jednom supenom kašikom umaka prelijte sastojke koji se nalaze u lepinji. Vi naravno možete prvo napraviti sve sastojke pa tek onda staviti u lepinju. Dakle, možete prvo salatu, krastavce i piletinu pomiješati sa umakom pa sve zajedno staviti u lepinju. Na taj način umak će biti ravnomjerno raspoređen na sve sastojke.

Uživajte...

 

 

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja