Tuna pljeskavica

Najbolja tuna pljeskavica koju možete brzo napraviti. Zavoljet ćete ovaj recept zbog njegove jednostavnosti.

Sastojci

2 konzerve tune (usitnjenje, ocijeđene)

2 jaja

2 kašike zobenih pahuljica

2 kašike nasjeckanog luka

1 čehna bijelog luka (zdrobljeni)

So, biber, maslinovo ulje

 

Način pripreme

Tunu ocijedite od ulja, dodajte jaja i začine. Dobro promiješajte, dodajte zobene pahuljice i sve zajedno ostavite nekoliko minuta u zdjeli. Zagrijte tavu i dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, a od smjese, uz pomooć kašike, napravite oblik pljeskavice i pržite u tavi dok ne dobiju smeđu boju. Smjesa je ljepljiva pa se preporučuje da ne koristite ruke za oblikovanje. Nakon 2 minute prženja s jedne strane, pljeskavice su spremne da ih okrenete na drugu stranu i pržite 2 minute. Možezte ih poslužiti na raženom hljebu sa kriškom sira i paradajzom. Također ih možete koristiti i za riblje hamburgere ili kao obično meso za ručak uz prilog po želji. Poslužite ih tople i uživajte.

 

Hranjiva vrijednost (jedna porcija):

Kalorija: 144

Bjelančevine: 25g

Ugljikohidrati: 4g

Masti: 2g

 

 

 

 

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja