Volite slatkiše ali ih izbjegavate jer su kalorični i sadrže mnogo masnoće i šećera. Evo recepta kako da napravite ukusan i niskolarični proteinski čokoladni kolač sa sirom. Dakle, riječ je o desertu sa niskim udjelom ugljikohidrata. Uživajte u ovoj niskokaloričnoj poslastici.
Potrebno vam je (za četiri porcije):
Pola šolje čokoladnog mlijeka (malomasno)
250 grama nemasnog svježeg sira
4 mjerice whey proteina
5 supenih kašika organskog maslaca od kikirikija
Način pripreme:
U blender stavite 250 grama nemasnog svježeg sira i pola šoljice malomasnog čokoladnog mlijeka i sve zajedno miješajte dok ne dobijete smjesu koja je ujednačena i kremasta. U jednu zdjelicu prebacite ovu smjesu, zatim u nju dodajte četiri mjerice whey proteina i sve zajedno dobro promješajte. Nakon što ste smjesu dobro promiješali ubacujte organski maslac od kikirikija, ali kašiku po kašiku, i nakon svake kašike kikirikija smjesu dobro promješajte.
Zatim u male ramekin posude prebacite smjesu, uzmite malo dublji lim za pečenje i napunite ga vodom tako da voda doseže do polovine ovih posudica sa njihove vanjske strane. Zatim sve to stavite u pećnicu, koju ste prethodno zagrijali na 180 stepeni, i pecite 40 do 60 minuta. Da biste bili sigurni da je desert gotov on mora biti čvrst kada ga dotaknete, a nakon što je gotov ostavite da se ohladi i nakon toga ga poslužte. Uživajte u ovoj niskokaloričnoj poslastici.