16 razloga zašto krenuti sa vježbanjem | Muscle Freak najniže cijene, najbolji brendovi

16 razloga zašto krenuti sa vježbanjem

Svi znamo da je vježbanje generalno dobro za naše zdravlje, posebno u vremenima kada znamo jako malo o tome što unosimo u svoj organizam konzumirajuči hranu koja više nije što je nekad bila.

GMO voče i povrče prskano raznim pesticidima, meso životinja koje hrane antibioticima, raznim hormonima koji na kraju završe u vašem organizmu. Dokazano je da je redovan trening jedan od Vaših odbrambenih mehanizama koji na jedan način poništava negativne učinke otrova koje svakodnevno konzu

 

 

 

1. Zdravije srce

 

Srce je mišić. Aerobne vježbe jačaju taj mišić, tako da ono pumpa više krvi sa svakim otkucajem. Kako je istrenirano srce efikasnije, sa svakim otkucajem šalje više kisika u tjelesne ćelije. Ovo u konačnici može produžiti životni vijek za nekoliko godina.

 

2. Kontrola holesterola

Vježbanje povećava nivo dobrog holesterola u odnosu na loši i također smanjuje trigliceride.

 

3. Snižava krvni pritisak

 

4. Smanjuje rizik od raka crijeva

Redovno vježbanje pomaže u regulaciji probavnog sistema.

 

5. Jača kosti i poboljšava zdravlje kostiju

Vježbanje pojačava cirkulaciju i protok nutrijenata do kostiju, što smanjuje rizik od lomova i osteoporoze. Osteoporoza je bolest kostiju koja dovodi do povećanog rizika od lomova. Kod ovog oboljenja gustoća koštanih minerala je smanjena, mikroarhiektura kostiju je narušena i vrlo lahko može doći do frakture.

 

6. Jača cirkulatorni sistem i pluća

Dokazano je da pluća osoba koje su fizički aktivne imaju mnogo veći kapacitet od neaktivnih.

 

7. Ljepši izgled kože

 

8. Gubitak težine i održavanje

Vježbanje podstiče brzinu metabolizma što je esencijalno kako za gubitak tako i za održavanje tjelesne težine. Isto tako povećava mišićnu masu što samo od sebe potpomaže sagorijevanje masti.

 

9. Kontroliše šećer u krvi

Fizička aktivnost pomaže održavanje nivoa glukoze u krvi, ovo je naročito važno za dijabetičare i osobe koje imaju povećan rizik od oboljenja od dijabetesa.

 

10. Pomaže kod tolerancije bola

Sa povećanjem nivoa endorfina, prirodnog tjelesnog lijeka protiv bolova, vježbanje pomaže u prevazilaženju praga boli.

 

11. Povećava fleksibilnost

Istezanje pomaže kod izdužavanja mišića, što povećava fleksibilnost.

 

12. Kontroliše fizički i psihički stres

Dokazano je da je nakon treninga povećano lučenje hormona sreće ili zadovoljstva koji se naziva serotonin.

 

13. Pomaže da tijelo izgleda mlađe i zdravije

Mnogo novca se troši na različite estetske operacije u pokušaju da se izgleda mlađe i zdravije. Redovno vježbanje promoviše zdraviji i mlađi izgled.

 

14. Jača imunološki sistem

 

15. Poboljšava san

Kako su vaši mišići manje napeti, lakše se opuštate noću. Brže padate u san i budite se svježiji.

 

16. Daje vam općenito bolji osjećaj i samopouzdanje

Ako želite da budete sretni, ovo može biti jedan jako važan faktor. Vježbanje povećava vaše samopouzdanje povećanjem snage, izdržljivosti, fleksibilnosti, izgleda i samokontrole.

Fizička aktivnost ne samo da pomaže kod ozdravljenja od nekih bolesti, već isto tako može preventivno djelovati kako ne bi došlo do istih. Sada kada znate prednosti vježbanja, šta vas još uvijek spriječava da počnete?

 

 

By Muscle Freak | | 0 comments
slijedeći post → ← predhodni post

Komentari

Ostavi komentar

Budite u vezi sa nama i preko

Pozovite nas

Pozovite nas na +387 33 590 419 ukoliko imate pitanja, primjedbi ili jednostavno želite pohvaliti naš rad.

Poslednje objave

  • Akcija MuscleFreak

    💲 Kupi 💪 Muscle Freak 👍 Whey protein od 2.5kg ili 5kg i izaberi 🆓namaz GRATIS: 🎁 Muscle Freak kikiriki puter čokolada🎁 Muscle Freak raspberry jelly🎁 Muscle Freak kikiriki puter🎁 Muscle Freak high protein cream🎁 Muscle Freak chocotella pročitaj više

  • Akcija MuscleFreak

    💲 Kupi 💪 Muscle Freak 👍 Whey protein od 2.5kg ili 5kg i izaberi 🆓namaz GRATIS: 🎁 Muscle Freak kikiriki puter čokolada🎁 Muscle Freak raspberry jelly🎁 Muscle Freak kikiriki puter🎁 Muscle Freak high protein cream🎁 Muscle Freak chocotella mbinovati, akcija traje do 17.02.2019, prilikom online narudžbe koristiti CODE: VF20%.    ... pročitaj više

  • #Nutrex Amino Drive BCAA 🔥-20% ▶NOVA cijena 44,00KM🔥

    #Nutrex Amino Drive BCAA 🔥-20% ▶NOVA cijena 44,00KM🔥https://musclefreak.ba/products/nutrex-amino-driveNaučno istražen i dokazan 2:1:1 omjer anaboličkih nutrijenata pospješuje rast mišića, povećava snagu i pomaže pri oporavku. pročitaj više