Za samo 30 minuta do savršenih mišića ruku - TRENING + SUPLEMENTACIJA-Muscle Freak

Ukoliko ste bili ubjeđeni da možete imati savršene mišiće ruku samo ako previše vremena provodite u teretani, imamo odličnu vijest za vas. Moguće je da taj rezultat ostvarite ukoliko isprobate 30- minutni program, o kojem pišemo u nastavku. Izgradite ruke koje imaju oblik, definiciju i veličinu pridržavajući se sljedećih pravila. Uživajte u svojim rukama!

Ukoliko mjenjate položaj svojih ruku i rotaciju zglobova, na taj način možete naglasiti i istaknuti svaki značajan mišić. Morate imati na umu činjenicu da su vaše ruke uključene u svaku vježbu gornjeg dijela tijela, stoga vam je potrebno samo malo specijalizacije da učinite vaše ruke savršenim i u konačnici budete zadovoljni vašim rezultatom.

30 minuta moćnog treninga ruku

Tokom ovog programa vi ćete naučiti kako da primjenjujete različite tehnike i ostvarite željene rezultate, tj. snažne i oblikovane ruke. Uradit ćete tri para vježbi i pri tome potpomagati triceps pokrete sa biceps pokretima.

Prvo ćete početi sa jakim treningom snage, a nakon toga ćete povećati broj ponavljanja radi povećanja mišićne mase (hipertrofija).  Ovim programom ćete dobiti sve što vam je potrebno kako biste izgradili i oblik i veličinu vaših tricepsa i bicepsa.

SET 1

  1. JM Press (kombinacija 2 vježbe – uskog potiska za triceps na ravnoj klupici i francuskog potiska.) : 4 serije, 5 ponavljanja

-        JM press će doprinjeti vašem benchu (ukoliko ste zainteresirani za snagu), kao i vašem tricepsu iz vizualnog aspekta (ukoliko ste više orijentirani na bodybuilding).

  1. Chin-up (zgibovi – sa dlanom prema licu): 4 serije, 5 ponavljanja

SET 2

  1. Propadanja (dips) – triceps verzija: 3 serije, 10 ponavljanja

  1. Barbell Reverse Curls - biceps pregib šipkom (dvoručni teg) obrnutim hvatom ( nadhavtom). Vježba koja primarno pogađa regiju mišića podlakta: 3 serije, 10 ponavljanja

SET 3
     
      1. Triceps ekstenzija bučicom – stojeći (Standing Dumbbell Triceps Extension): 3 serije, 15 ponavljanja

      2. Biceps pregib sa bučicam na kosoj klupi – ležeći (Incline Dumbbell Curl): 3 serije, 15 ponavljanja

Preporučeni suplementi;

Prije treninga:

Za nenormalan "pump" i vaskularnost po rukama preporučujemo N.O. Xplode. Pored povećana tonusa bicepsa N.O. - Xplode će vam dati ogromnu izdržljivost i snagu da izvučete maximum iz treninga.

BSN - N.O. - Xplode

U toku treninga:

Oporavak i hidratizacija u toku treninga je neophodna za postizanje što većeg i izdefinisanijeg bicepsa. BCAA će vam pomoći da dobijete na definicji vašeg bicepsa a pri tome sačuvate mišićnu masu.

OptimumNutrition - BCAA train and sustain

Nakon treninga:

Čitav trening da bi imao smisla i funkciju potrebno je ispratiti kvalitetnim i bogatim proteinskim šejkom odmah nakon treninga. Syntha 6 će Vam dati sve što trebate i hraniti će vaš biceps čak 6 sati nakon konzumacije.

BSN - Syntha 6

 

Ostavi komentar

Svi komentari se moderiraju prije objavljivanja